Er det blevet tid til at slå pjalterne sammen?

At flytte sammen er et stort skridt for ethvert forhold. Om det så er første gang eller tredje gang du flytter sammen med nogen, eller om du er 20 eller 89 år. Skal du og din kæreste flytte sammen? Så er der mange ting I skal have styr på. Få 7 tips til, hvordan I indretter jer i jeres nye hjem, så I begge føler jer hjemme.

1. Sten-saks-papir!

Første skridt er at få et overblik over alle jeres ting og blive enige om, hvad der skal med i jeres nye lejebolig og hvad der ryger i genbrugen eller i Storskrald. Det kan være I står med to sofaer, to spiseborde eller lignende. Er I lidt uenige om hvilke af de to spiseborde I skal kassere? Så kan I tage beslutningen på baggrund af en række overvejelser:

  • Tilstand: Er en af de to spiseborde slidte eller er der behov for reparation? Ud med det.
  • Størrelse: Stort kan være en god ting, specielt med en seng da man nu er to om den, men passer den ene sofa ikke ind i stuen så ud med den.
  • Kvalitet: Vurdér kvaliteten på jeres inventar og gå med det der holder længst.

2. Gå på kompromis (ja, det er træls)

Vær indstillet på at dit HAY-crush eller din gamer-stol ikke har samme selvfølgelige berettigelse i jeres hjem. Derfor handler vores andet råd om at I skal blive enige om, at I begge vil gå på kompromis. Det kan godt være der er nogle af din kærestes ejendele du ikke ønsker at have med i lejligheden, men du skal nok forvente at få lidt igen – for det kan også være ting der ikke falder i din kærestes smag. Men hvordan går I så på kompromis?

3. Affektionsværdi .. kan også noget.

Som det første, udvælg begge de ting der ikke kan forhandles om, dine skatte som du bare ikke vil af med, de ting der har nostalgisk værdi eventuelt eller som du købte på turen til Japan eller lignende. Disse ting bliver. Punktum. Ingen spørgsmålstegn eller brok.

At flytte sammen handler om din fremtid med din partner og ikke din fortid. Kom af med ting der repræsenterer din tid som single eller gamle forhold og som du ikke har brug for i dit nye hjem som du deler med din partner. Der skal være plads til at bygge nye minder sammen.

4. Freestyle

Det er vigtigt, at ingen af jer føler jer overrumplede af den andens indretning. Det er bare ufedt at skulle se på ekskæresters gaver, så lad være med at byde din partner dette. Det kan for eksempel være en smule svært at sige: ”Ej, skat, jeg kan slet ikke fordrage din gule lænestol stol som du har givet over 2000 kr. for”. Et godt råd er at involvere hinanden og tale om, hvad I hver især shopper, når I ikke er sammen. Facetime eller send billeder, inden du svinger dankortet ved kassen – så er du sikker på ikke at blive upopulær derhjemme.

5. Der går politik i den

Er der noget I simpelthen ikke kan blive enige om så overvej at give hinanden et område som I kan indrette eller dekorere præcist som I har lyst. Måske er der én der får lov til at indrette køkkenet, gæsteværelset eller badeværelset. Vi ved godt at det lyder meget pædagogisk, men det er vigtigt at I giver hinanden og respekterer hinandens følelser. I skal jo helst få skabt et hjem som I begge kan lide at bo i.

Vi håber at du/I kan bruge rådene til noget eller tag udgangspunkt i bare ét af de gode råd – så er du på vej 🙂