Tænk på indeklimaet – og dit helbred.

Indeklimaet kan påvirke vores sundhed på forskellige måder. Det kan være gener i form af eksempelvis irriterede øjne, hoste, hovedpine, træthed og allergi og som mere alvorlige sygdomme som astma, kræft og hjerte-kar-sygdomme.

Desuden kan utilpashed på grund af indeklimaet påvirke både din søvnkvalitet, din koncentrationsevne og din produktivitet på arbejdet. Så der er god grund til at tage indeklimaproblemer alvorligt.

Vi har samlet et par gode råd til dit indeklima

Et sundt og behageligt indeklima betyder meget for vores daglige velbefindende. Måske oplever du gener som hovedpine eller dårlig nattesøvn. Heldigvis kan du gøre meget selv, for at få et godt og sundt indeklima i din lejlighed. Læs med her:

  1. Luft ud med gennemtræk i 5-10 minutter, et par gange dagligt.
  2. Hold en jævn indendørs temperatur i alle rum på mellem 20-23 grader.
  3. Tør ikke tøj indendørs. Det skaber fugt.
  4. Brug emhætte når du laver mad, og lad den køre 5-10 minutter efter.
  5. Undgå store møbler direkte op ad kolde ydervægge. Det skaber kondens. Vælg gerne reoler med åbne hylder.
  6. Hold døren til badeværelset lukket, når du bader og luft godt ud bagefter. Fjern overskydende vand fra vægge og gulv med en svaber.
  7. Fjern kondens på den indvendige side af vinduerne.
  8. Bring naturen ind i dit hjem. Grønne planter især de planter med mange blade er med til at rense luften og tilføre rummet ren ilt.
  9. Drop levende lys. Stearinlys er de helt store syndere til et dårligt indeklima, da de afgiver flere skadelige partikler, som kan skade lungerne.
  10. Støvsug og gør rent lidt oftere. Det fremmer det gode indeklima.

Vi håber at du vil tage rådene til dig, for dit helbreds skyld og din lejebolig.
Tak fordi du læste med 🙂